PVC ONDERHOUD

PVC VLOER REINIGEN

De meest voorkomende PVC vloer is de heterogene vinyl. Op de backing wordt een film met een dessin geplakt in oneindig veel variaties en kleuren. Vervolgens wordt er een transparante pu beschermlaag (polyurethaan) overheen aangebracht. Bij intensief gebruik dient deze minimaal 0,7 – 1,0 mm dik te zijn. 

Vanwege de vele mogelijkheden in kleuren en designs worden PVC vloerbedekkingen steeds populairder bij binnenhuisarchitecten en stylisten. Had dit soort vloerbedekking een aantal jaren geleden nog een “plastic” uitstraling, door verbeterde technieken in met name de pu beschermlaag is die plastic uitstraling bij de betere pvc vloer merken geheel verdwenen. Bijvoorbeeld de pvc stroken met een houten vloer design lijken bedrieglijk veel op echt hout en zelfs de “houtnerf” wordt hierin voelbaar nagemaakt. Vanwege de vele mogelijkheden in kleuren en dessins worden PVC vloerbedekkingen dan ook steeds populairder bij binnenhuisarchitecten en stylisten.

 

PVC VLOER REINIGEN NA SLIJTAGE

Na verloop van tijd zal er slijtage optreden in de pu beschermlaag, met name op de veel belopen gedeeltes. Hoewel een aantal fabrikanten van PVC vloerbedekkingen claimen dat de fabrieksmatig aangebrachte pu beschermlaag niet extra beschermd hoeft te worden blijkt in de praktijk dat iedere laag vroeg of laat slijt en een herstelbeurt nodig heeft. De meeste projectinrichters hebben in de praktijk al het een en ander gezien en geven dan ook vaak als advies om direct of na minimaal een jaar een extra pu beschermlaag aan te brengen.

Wannéér dit nodig is, is afhankelijk van de belasting en goed of slecht onderhoud. PVC vloeren schoonmaken kan d.m.v. machinaal schrobben om de vloer grondig te reinigen, soms kan daarna een goede bescherm laag voldoende zijn om weer een mooie vloer te krijgen, maar het kan ook nodig zijn om de bestaande beschermlaag te herstellen door het aanbrengen van een nieuwe 2-componenten PU beschermlaag.

 

PERIODIEK ONDERHOUD

Periodiek onderhoud door de specialisten van Parket Onderhoud Centrum.  Wij beschouwen elke aanpak van een pvc vloer als maatwerk. Wij bekijken grondig wat er precies nodig is om uw vloer weer die exclusieve uitstraling terug te geven. Is er sprake van ernstige of enkel oppervlakkige slijtage of beschadigingen?