Hoe onderhoud u houten meubelen ?

a

Alhoewel niet veel mensen aan denken hebben onze houten tuinmeubelen het gedurende het hele jaar toch erg zwaar te verduren. Alhoewel er mensen zijn die hun meubels tijdens de slechtere perioden van het jaar netjes opbergen, staan de meeste tuinmeubelen toch echt het gehele jaar buiten. Dit betekent dat de meubels het gehele jaar door te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Uiteraard is dit niet de meest duurzame manier van omgaan met meubels, maar het kan mits u de tuinmeubelen goed onderhoudt. Hoe u uw houten tuinmeubelen het beste kunt behandelen?

Reinigen

Wat het beste helpt tegen verschillende schimmels en ongedierte? De tuinmeubelen regelmatig schoonmaken met een simpel warm sopje en wat zeep. Op deze manier blijven de meubelen schoon en kunnen ze weer eventjes door. Waar wij het normaal niet adviseren te doen mag u bij hardnekkig vuil toch voorzichtig de hogedrukreiniger op de tuinmeubelen zetten om ze echt goed schoon te krijgen.

Bevestigingen controleren

Waar niet veel mensen aan denken alvorens zij neerploffen op hun meubels zijn de bevestigingen van het product. De schroeven en bouten willen nog wel eens los komen te zitten (vooral bij houten tuinmeubelen) en u begrijpt dat wanneer u er dan zomaar op gaat zitten dat dit fout kan gaan. Controleer deze dus goed en zet ze goed vast waar nodig.

Behandelen

Houten tuinmeubelen zien er het mooiste uit wanneer u ze regelmatig en goed behandeld. Het behandelen van het hout beschermt ze niet alleen tegen schimmels, maar ook tegen rotten, krimpen en vochtigheid. De meeste tuinmeubels zijn van Hardhout of Douglas hout. In het geval van Hardhout zou u Woca Exterior Oil kunnen gebruiken, waar dit bij Douglas hout vaak neerkomt op Osmo Olie-beits deze producten vind u uiteraard om onze site bij buiten oliën.

 

Buitenhout of tuinmeubelen nodig?

Neem dan eens een kijkje bij onze partner!

www.houthandellignum.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.