Parket vloer onderhouden ?

a

Onderhoud houten vloer

Schoonmaken kan een behoorlijke klus zijn, maar door middel van de juiste verzorging is het onderhouden van een houten vloer lang niet zo moeilijk als het lijkt. Door het hout regelmatig schoon te maken en de onderstaande tips te volgen, zal de klus snel geklaard zijn! Geniet zonder zorgen jarenlang van je prachtige, natuurlijke houten vloer. Heb je nog vragen?  Neem dan contact op met onze medewerkers. Wij helpen je graag verder!

Houtsoort en vloersoort

Voor het onderhouden van je houten-/ parketvloer is het niet belangrijk om te weten uit welk houtsoort je vloer bestaat. Ook is het niet van belang om te weten om welke vloersoort het gaat. Of het nou lamelparket, traditioneel parket, massieve plank, samengestelde plank, duo plank of fineerparket is. Dit is niet belang voor het onderhoud, wat voor elke hout- en vloersoort namelijk hetzelfde is. Een kras kan ik elke vloer voor komen, alleen in grenen kan deze dieper zijn doordat het een zacht houtsoort is.

 

Afwerking

De afwerking van je houten vloer is wel van belang voor het onderhoud. Om je houten vloer schoon te maken en te onderhouden maakt het een groot verschil of je een wasvloer, geoliede of gelakte houten vloer hebt. Dit kan een verschil maken in de keuze van het onderhoudsmiddel. Bekijk daarom goed welk onderhoudsmiddel geschikt is voor jouw houten vloer. Gebruik nooit zomaar een algemeen schoonmaakmiddel. Gebruik het zelfde merk als waar de vloer mee behandeld dit onderhoudsmiddel reinigt niet alleen je vloer, maar zorgt ook nog eens voor een efficiënte onderhoud-/ beschermlaag. Weet u niet wat voor merk er op uw vloer zit? Geen probleem wij bieden ook universele onderhoud oliën.

 

Periodiek onderhoud

Het wekelijkse onderhoud van een houten vloer hoeft niet moeilijk te zijn. Zand en vuil op een houten vloer kan werken als schuurpapier. Gebruik hiervoor een zachte bezem, een stof wisser of een stofzuiger met een zachte voet om het zand en vuil van de vloer te verwijderen. Een houten vloer kan ook gedweild worden, mits de dweil licht vochtig is. Een natte dweil kan je vloer beschadigen. Er kunnen vlekken ontstaan en de planken kunnen kromtrekken. Zorg er daarom altijd voor dat de dweil zeer goed is uitgewrongen.
Laten onderhouden door Parket Onderhoud Centrum?
Klik dan op de link: Onderhoud Service

 

 

Algemene onderhoudstips

  • Gebruik goede deurmatten bij de voor- en achterdeuren.
  • Maak gebruik van viltdoppen voor onder je meubelen.
  • Als je meubelen wieltjes bevatten, zorg er dan voor dat dit zachte wieltjes zijn. Harde wieltjes kunnen (diepe) krassen veroorzaken.
  • Zorg voor een goede klimaatbeheersing. Om dit te meten kan je een hydrometer gebruiken.
  • Is je ruimte te vochtig of te droog? Gebruik dan een luchtbevochtiger of een luchtontvochtiger.

      Voor hydrometers, luchtbevochtigers, luchtontvochtigers en meer klik dan hier:      Klimaatbeheersing

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.